Kinderboerderij
FRERIKS
Kinderboerderij
FRERIKS
Hertenweide
FRERIKS
Hertenweide
FRERIKS
Heemtuin
FRERIKS
Heemtuin
FRERIKS
Heemtuin
FRERIKS
Koffie-theehuis
't Höfke
Koffie-theehuis
't Höfke

En dan denk je waar zit  pauwhaan Hans nou? Nou op het dak van onze kippenschuur ☺ Een prachtig groen dak van sedum planten dat op dit moment in bloei staat. Wij als kinderboerderij doen mee aan het project "Alle Kinderboerderijen Duurzaam ", een groen dak is daarvan een mooi voorbeeld. Een groen dak zorgt voor betere isolatie, een geleidelijke afvoer van het regenwater en het verhoogt de waarde van een gebouw. En het is natuurlijk goed voor het milieu!

IMG 20160630 WA0001

 

Kabouterbos

Sinds een jaar hebben de kabouters een heus nieuw kabouterbos. Dit is feestelijk en officieel geopend door een echte wethouder. Sommige kabouters zijn ondertussen verhuisd naar een andere boom, maar ze wonen er met veel plezier.

Kom je binnenkort ook kijken? In het theehuis kun je een kaboutermuts kopen en een boekje waarin wordt verteld over de bekendste kabouters in het bos.

Je kunt ons vinden door de klompjes langs het pad te volgen. Misschien heb jij wel eens een klompje geverfd op een feestdag van de kinderboerderij en kun je jouw klompje terugvinden...

Kinderboerderij/Hertenweide

Aan de voorzijde van de Kinderboerderij vindt u de Hertenweide, een grote omheinde weide waar naast een aantal watervogels zoals diverse eendensoorten, onze damherten wonen. Op sommige plekken in Nederland leven damherten in het wild, maar dat is vrij zeldzaam. Hun kleur is meestal roodbruin met witte vlekken. In de herfst probeert de bok altijd indruk te maken op zijn hindes door veel lawaai te maken, dit noemen ze burlen. Natuurlijk zijn er nog veel meer dieren op Kinderboerderij Freriks. Zo vindt u er onder andere konijnen, ezels, pony's, cavia's en nog veel meer. In de toegankelijke dierenweide wonen de geiten en schapen, deze mogen geaaid en geknuffeld worden . Als u meer informatie wilt over de Kinderboerderij, stel uw vraag dan aan één van onze medewerkers, zij staan u graag te woord.

hertenkalf

Koffie-theehuis

Wanneer u Kinderboerderij Freriks bezoekt vindt u meteen vooraan bij de ingang ons koffie- en theehuis en het bijbehorende terras met daarnaast een mooie speelplek. Hier kunt u frisdrank en diverse soorten koffie, thee of warme chocomelk kopen, met natuurlijk wat lekkers erbij. Onze kinderboerderij werkt nauw samen met Zorgboerderij de Naober. Mensen met een beperking werken dagelijks onder begeleiding op de Kinderboerderij en ook in ons koffie- en theehuis. Zij maken graag een praatje met u!T4

Beste bezoekers,

Sinds 1 juni jongstleden is kinderboerderij Freriks weer (beperkt) open voor bezoekers!

Op zaterdagen en zondagen kunnen jullie tussen 10.00 en 16.00 uur komen kijken naar alle dieren.

Dit voorjaar zijn er veel jonge dieren geboren en we verwachten er nog een aantal meer.
Voor de veiligheid van de dieren en onze medewerkers, blijven de dierenweides nog gesloten voor bezoekers tot september 2020.

Ook het Theehuis blijft gesloten.

Uiteraard houden wij ook rekening met de maatregelen van het RIVM, u ook?

Tot gauw!