Kinderboerderij
FRERIKS
Kinderboerderij
FRERIKS
Hertenweide
FRERIKS
Hertenweide
FRERIKS
Heemtuin
FRERIKS
Heemtuin
FRERIKS
Heemtuin
FRERIKS
Koffie-theehuis
't Höfke
Koffie-theehuis
't Höfke

 

 

 

Nl doet 2017

 

Opknappen Dierenverblijven en Theehuis

Vrijdag 10 maart 9:00 - 16:00 uur

Zaterdag 11maart 9:00 - 16:00 uur

 

 Omschrijving:

Samen met de vrijwilligers willen we graag alle dierenverblijven opknappen en weer opnieuw voorzien van een verflaag zodat we weer sprankelend de zomer in kunnen.

Het theehuis is ook zeker weer toe aan een verf laagje.

 

Klusaanbieder

Kinderboerderij en Heemtuin Freriks

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.kinderboerderijfreriks.nl

0543533535

 

Kabouterbos

Sinds een jaar hebben de kabouters een heus nieuw kabouterbos. Dit is feestelijk en officieel geopend door een echte wethouder. Sommige kabouters zijn ondertussen verhuisd naar een andere boom, maar ze wonen er met veel plezier.

Kom je binnenkort ook kijken? In het theehuis kun je een kaboutermuts kopen en een boekje waarin wordt verteld over de bekendste kabouters in het bos.

Je kunt ons vinden door de klompjes langs het pad te volgen. Misschien heb jij wel eens een klompje geverfd op een feestdag van de kinderboerderij en kun je jouw klompje terugvinden...

Kinderboerderij/Hertenweide

Aan de voorzijde van de Kinderboerderij vindt u de Hertenweide, een grote omheinde weide waar naast een aantal watervogels zoals diverse eendensoorten, onze damherten wonen. Op sommige plekken in Nederland leven damherten in het wild, maar dat is vrij zeldzaam. Hun kleur is meestal roodbruin met witte vlekken. In de herfst probeert de bok altijd indruk te maken op zijn hindes door veel lawaai te maken, dit noemen ze burlen. Natuurlijk zijn er nog veel meer dieren op Kinderboerderij Freriks. Zo vindt u er onder andere konijnen, ezels, pony's, cavia's en nog veel meer. In de toegankelijke dierenweide wonen de geiten en schapen, deze mogen geaaid en geknuffeld worden . Als u meer informatie wilt over de Kinderboerderij, stel uw vraag dan aan één van onze medewerkers, zij staan u graag te woord.

hertenkalf

Koffie-theehuis

Wanneer u Kinderboerderij Freriks bezoekt vindt u meteen vooraan bij de ingang ons koffie- en theehuis en het bijbehorende terras met daarnaast een mooie speelplek. Hier kunt u frisdrank en diverse soorten koffie, thee of warme chocomelk kopen, met natuurlijk wat lekkers erbij. Onze kinderboerderij werkt nauw samen met Zorgboerderij de Naober. Mensen met een beperking werken dagelijks onder begeleiding op de Kinderboerderij en ook in ons koffie- en theehuis. Zij maken graag een praatje met u!T4

Beste bezoekers,

Vanaf 1 juni a.s. gaat kinderboerderij Freriks weer (beperkt) open voor bezoekers!

Op zaterdagen en zondagen kunnen jullie tussen 10.00 en 16.00 uur komen kijken naar alle dieren.

Dit voorjaar zijn er veel jonge dieren geboren en we verwachten er nog een aantal meer.
Voor de veiligheid van de dieren en onze medewerkers, blijven de dierenweides nog gesloten voor bezoekers tot september 2020.

Het theehuis zal in het weekend wel geopend zijn, om een lekker kopje koffie of thee te drinken.

Uiteraard houden wij ook rekening met de maatregelen van het RIVM, u ook?

Tot gauw!